0182-618455

Over ons

Wie is Willemstein Hoveniers?

Op 19 november 1985 ben ik, Sjaak Willemstein, begonnen met mijn hoveniersbedrijf. Het is voor mij altijd een hobby geweest om tuinen te maken en te onderhouden. Natuurlijke materialen, de juiste vogel- en bijen vriendelijke beplanting in de juiste verhouding zorgen voor extra sfeer. Het milieu heeft altijd grote aandacht van mij gekregen. Hout soorten als eiken, lariks, robinia en kastanje genieten bij mij de voorkeur maar soms ook bamboe en wilgenhout. Tropisch hard hout zal ik niet gebruiken.

Ik ben een groot tegenstander van kunstmest en spuiten met gif. Ik heb zeer goede ervaringen met biologische beheermiddelen. Zo wordt bij de aanleg van de tuin direct een bacterie- en schimmelcultuur (Effectieve micro-organismen) in de grond aangebracht. Hierdoor wordt het bodemleven geactiveerd en kunnen de planten hun voeding beter opnemen. Daardoor zijn ze sterker en minder vatbaar voor ziekten en aantastingen.

Mijn uitgangspunt is: als de bodem op orde is, leeft de beplanting optimaal. En wanneer de beplanting vitaal is komt het leven in de tuin pas goed op gang. Insecten, vogels en kleine dieren vinden uw tuin. Een levende duurzame tuin is mijn streven en ook het streven van mijn werknemers.

Willemstein Hoveniers bestaat uit twee teams. Een team met gepassioneerde tuinaanleggers die uw tuin professioneel aanleggen. En een tuinonderhoudsteam vol met onderhoudskennis en met passie voor het onderhouden van tuinen. Alle medewerkers hebben een goede opleiding gevolgd en met cursussen etc. zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons mooie vak. Zonodig worden er extern medewerkers ingehuurd.

Bent u benieuwd wat wij allemaal maken en onderhouden, kijk op deze website bij Inspiratie (Foto album).

Dat Willemstein Hoveniers met passie en professionaliteit uw duurzame tuin maakt, moge blijken uit het feit dat wij de Zilveren en Gouden prijs hebben behaald in de categorie Duurzaamste Hovenier van Nederland 2010, 2014. En dat wij ten tweede male genomineerd zijn voor de Duurzaamste Hovenier van Nederland 2017. Wilt u weten of we nogmaals deze prijs in de wacht hebben gesleept? Kijk op onze Facebookpagina en onder het kopje “Nieuws” of schrijf u zich in HIER voor onze nieuwsbrief. Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief waarin wij onze klanten op de hoogte houden van duurzame tuinoplossingen, ontwikkelingen binnen het bedrijf en tuintips.

In 2018 hebben wij verschillende speciale open zaterdagen waarop wij een verrassend programma bieden. Deze speciale zaterdagen vindt u op de home pagina van deze website onder het kopje Inspiratie (Evenementen).

Wij zijn aangesloten bij NL-Greenlabel en Lid van het Duurzaamheidsplatform Waddinxveen.

778542