Bezoek ook onze webshop op www.deduurzametuin.nl

Informatie tuin


Op maandag 8 januari 2018 zijn we begonnen met het afbreken van ons buitenterrein. Alle items die er stonden hebben jarenlang hun dienst bewezen. Het is tijd voor vernieuwing. En in ons geval, als duurzaamste hovenier van Nederland, betekent dat een natuurlijke tuin. Gemaakt met allerlei duurzame materialen. En er komt een informatieplek onder een bijzonder houten afdak. We richten ons o.a. op het opvangen van overvloedig regenwater, natuurlijke energiebronnen en diverse houtsoorten. Met inheemse beplanting zorgen we voor insecten en vogels.

Regelmatig kunt u op deze pagina nieuws lezen over de ontwikkelingen in de informatietuin. En we houden u op de hoogte van de diverse activiteiten die georganiseerd zullen gaan worden in de informatie tuin in 2018.

Update begin februari 2018
Ondertussen gaan we de tweede maand van verbouwen in. De contouren van de informatietuin zijn nu goed zichtbaar. Het afdak, gemaakt van vele verschillende houtsoorten is bijna klaar. Het sedumdak kan erop gelegd gaan worden. De plannen voor de beplanting liggen klaar. En ook de pergola in de vorm van een W staat op zijn plaats. Maar er is nog genoeg te doen, we hopen dat het weer een beetje met ons mee werkt!

Update eind februari 2018
Nog 3 weken te gaan en dan is de opening van onze informatie tuin. Ondertussen ligt de nieuwe oprit erin. Water passerende bestrating bestaande uit grasbeton tegels die in veel verschillende vormen te leggen zijn. Jammer dat het nu wat koud is om gras te zaaien!

Een wel heel speciale bestrating is de houten bestrating van Robinia hout. Houten ‘klinkertjes’ die goed water passerend zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Dat past goed in onze levende tuin.

En als laatst is er een mooie nieuwe variant van water passerende bestrating aangelegd, namelijk Circulaire Cityscapes. Dat is een mooie naam voor een hele duurzame tegel.

Update eind maart 2018
Hoveniersbedrijf Willemstein Hoveniers heeft afgelopen zaterdag 17 maart haar Duurzame Informatie Tuin geopend. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen opende samen met Sjaak Willemstein de informatie tuin door de boomstam door te zagen.

Een groot aantal genodigden keek toe hoe zagend de tuin werd geopend. Hiermee werd meteen het startschot gegeven voor een actief jaar bij Willemstein Hoveniers. ’s Middags werd met een biologische wijnproeverij, gegeven door Leo’s Drankenhuis uit Boskoop, deze feestelijke dag afgesloten.

Deze tuin, op het terrein van het bedrijf, is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam tuinieren en levende tuinen. Op zaterdagen kunt u langs komen voor een kleine rondleiding of om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin.

Graag tot ziens in onze Duurzame Informatie Tuin aan het Noordeinde 99 in Waddinxveen.

Rondje Duurzame Informatie Tuin april 2018. De tuin staat nu vol met bloeiende bollen, de beplanting groeit nu heel snel. Komt u een keertje live kijken?