Tuin labelen

Iedereen kent het label voor een energie zuinige wasmachine of koelkast. Maar ook tuinen kunnen een label krijgen. Willemstein Hoveniers labelt in samenwerking met NL Greenlabel particuliere- en bedrijfstuinen. Het tuinlabel geeft aan in hoeverre uw tuin een levende, duurzame tuin is. En op welke punten u nog verbeteringen zou kunnen aanbrengen. Het brengt u nieuwe inzichten en gouden oplossingen!

Wat houdt het labelen van een tuin nu precies in?

De tuin wordt op deze punten bekeken:

  • Gevarieerde beplanting (hoog en laag) met jaarrond bloei/vruchten
  • Voldoende schaduw van beplanting
  • Open water/wateropvang
  • Heerlijke terrassen om te ontspannen
  • Diversiteit aan flora en fauna
  • Duurzame materialen die niet nadelig zijn voor mens, natuur en klimaat

Aan de hand van de scores van iedere categorie kan er een label verdiend worden. Er zijn 7 labels, van A (de tuin voldoet in ruime mate aan alle onderdelen) tot en met G (de tuin kan op veel categorieën nog aangepast worden).

Met een NL Tuinlabel tuin draagt u bij aan een betere wereld. U creëert een gezonde, natuurlijke leefomgeving. Regenwater wordt opgevangen tbv borderbeplanting dus minder drinkwater-verspilling. Deze tuinen zorgen voor meer biodiversiteit, meer vlinders en bijen voor bestuiving en meer vogels. En u koelt de omgeving doordat u beplanting toepast.

De Duurzame Informatie Tuin.

Voor Tuinidee 2019 in Den Bosch heeft Sjaak Willemstein een Gezonde Levende Tuin ontworpen. Deze tuin is hier ook aangelegd en heeft tuinlabel A gekregen van NL Greenlabel. Heeft u deze tuin gemist? Dan kunt u altijd komen kijken in onze Duurzame Informatie Tuin. Onze tuin heeft een NL Tuinlabel A gekregen. U vindt de Duurzame Informatie Tuin aan het Noordeinde 99 in Waddinxveen. De tuin is vrij toegankelijk. 

Wilt u uw tuin ook een duurzaamheidscertificaat geven? Neem dan contact op met Willemstein Hoveniers en maak een afspraak om de tuin te laten labelen door ons. Info@willemsteinhoveniers.nlof bel 0182-618455