Bezoek ook onze webshop op www.deduurzametuin.nl

Tuin labelen

Iedereen kent het label voor een energie zuinige wasmachine of koelkast. Maar ook tuinen kunnen een label krijgen. Willemstein Hoveniers labelt in samenwerking met NL Greenlabel particuliere- en bedrijfstuinen. Het tuinlabel geeft aan in hoeverre uw tuin een levende, duurzame tuin is. En op welke punten u nog verbeteringen zou kunnen aanbrengen. Het brengt u nieuwe inzichten en gouden oplossingen!

Wat houdt het labelen van een tuin nu precies in?

De tuin wordt op deze punten bekeken:

  • Gevarieerde beplanting (hoog en laag) met jaarrond bloei/vruchten
  • Voldoende schaduw van beplanting
  • Open water/wateropvang
  • Heerlijke terrassen om te ontspannen
  • Diversiteit aan flora en fauna
  • Duurzame materialen die niet nadelig zijn voor mens, natuur en klimaat

Aan de hand van de scores van iedere categorie kan er een label verdiend worden. Er zijn 7 labels, van A (de tuin voldoet in ruime mate aan alle onderdelen) tot en met G (de tuin kan op veel categorieën nog aangepast worden).

Met een NL Tuinlabel tuin draagt u bij aan een betere wereld. U creëert een gezonde, natuurlijke leefomgeving. Regenwater wordt opgevangen tbv borderbeplanting dus minder drinkwater-verspilling. Deze tuinen zorgen voor meer biodiversiteit, meer vlinders en bijen voor bestuiving en meer vogels. En u koelt de omgeving doordat u beplanting toepast.

De Duurzame Informatie Tuin.

Voor Tuinidee 2019 in Den Bosch heeft Sjaak Willemstein een Gezonde Levende Tuin ontworpen. Deze tuin is hier ook aangelegd en heeft tuinlabel A gekregen van NL Greenlabel. Heeft u deze tuin gemist? Dan kunt u altijd komen kijken in onze Duurzame Informatie Tuin. Onze tuin heeft een NL Tuinlabel A gekregen. U vindt de Duurzame Informatie Tuin aan het Noordeinde 99 in Waddinxveen. De tuin is vrij toegankelijk. 

Bent u benieuwd of uw tuin een levende, duurzame tuin is? Vul hier onze klimaat test in.

Wilt u uw tuin ook een duurzaamheidscertificaat geven? Neem dan contact op met Willemstein Hoveniers en maak een afspraak om de tuin te laten labelen door ons. Info@willemsteinhoveniers.nlof bel 0182-618455