Daktuinen

Daktuinen zijn op dit moment erg hip. Maar wat is nu een daktuin en waarom zou u hier serieus over na moeten denken?

Een daktuin kan een groen sedum dak zijn op uw schuur, boven uw fietsenrek of op uw kliko hok. Maar ook op uw platte dak kan een tuin compleet met heesters of bomen worden aangelegd. Er zijn vele soorten daktuinen en al naar gelang het gewicht dat de constructie kan dragen is er een groene oplossing.

Willemstein Hoveniers draagt een groen dak een warm hart toe door de volgende duurzame redenen:
– Een groen dak houdt, afhankelijk van het type groen dak, 50-90% neerslag vast. Het regenwater wordt vertraagt afgestaan aan het riool, wat overbelasting van het rioolstelsel voorkomt.
– Een groen dak zorgt voor verkoeling in de zomer in huis. Een zwart (bitumen) dak wordt in de zomer al snel 70 graden Celsius. Een groen dak met een sedum vegetatie zorgt ervoor dat het dak niet warmer wordt dan 32 graden Celsius. In de winter heeft een groen dak een isolerende werking.
– Een groen dak neemt CO2 op, bindt fijnstof en zuivert de lucht van vervuilde gassen.
– Een groen dak verlengt de levensduur van uw dak, de dakbedekking heeft minder te lijden onder de invloeden van UV straling, hagel, hitte en kou.
– Een groen dak is een levend dak, insecten vinden er hun voedsel. Een groen dak draagt zeker bij aan de biodiversiteit in een bebouwde omgeving.
– Aanlegkosten worden terugverdiend door de langere levensduur van een groen dak. Een bitumen dak blijft 20 jaar goed, de levensduur van een groen dak is 40 jaar.

Heeft u een kleine tuin, geen geschikte daken of juist een blinde muur? Dan is gevelgroen misschien een oplossing voor u. Met deze speciale bakken creëert u toch een levende tuin. Vogels en insecten zullen u dankbaar zijn.

Wilt u meer informatie over een groen dak of over gevelgroen? Komt u dan eens een kijkje nemen in onze informatietuin. Ook kunt u een afspraak maken met Sjaak Willemstein. Hij zet alles voor u op een rijtje.