Bezoek ook onze webshop op www.deduurzametuin.nl

Evenementen

In 2019 organiseert Willemstein Hoveniers wederom Open Zaterdagen. Iedere tweede zaterdag van de maand staat in het teken van een workshop, lezing of presentatie. Kijk in onze evenementenkalender en wie weet zien we u op een Open Zaterdag! Op alle andere zaterdagen bent u van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

Open Zaterdag 12 januari 2019                                                                                                                                             

Lezing van Ron Versluis over vogels in de tuin.

De Nationale Vogeltelling vindt plaats op 26 en 27 januari 2019. Wilt u ook weten welke vogels uw tuin bezoeken? Kom dan naar onze lezing vol wetenswaardigheden over tuinvogels. Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl. Gratis deelname, maar een donatie voor de Vogelbescherming is welkom. Koffie en thee staan klaar op Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 9 februari 2019

Lezing van de Duurzame Energie Coach  over energiebesparing.

U krijgt handige tips zodat u helemaal klaar bent voor uw deelname aan de Warme Truien Dag op 15 februari 2019. Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl. Gratis deelname, koffie en thee staan klaar op Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 9 Maart 2019   

 Eenjarig bestaan van de Duurzame Informatie Tuin.

Sjaak Willemstein geeft een lezing geven over zijn duurzame kijk op tuinen. Daarnaast zijn ook leveranciers van de producten, die u in deze tuin vindt,  vandaag aanwezig om een korte presentatie te geven of om al uw vragen te beantwoorden. Nieuwsgierig geworden? Het volledige programma zal binnenkort hier verschijnen! Graag aanmelden voor de lezing van Sjaak Willemstein via communicatie@willemsteinhoveniers.nl   Feestdrankjes staan klaar op Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 13 april 2019

Lezing en kookworkshop van Suze Peters.

Heeft u altijd al meer willen weten over deze kruiden dan is nu uw kans om Suze het hemd van het lijf te vragen. Natuurlijk kunt u ook haar boek kopen en laten signeren. Schrijf u ook in voor de onkruiden kookworkshop (€ 12,50 pp). Graag aanmelden voor de lezing en kookworkshop via communicatie@willemsteinhoveniers.nl. Koffie en thee staan klaar op Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 11 mei 2019

 Jub bloembollen en kinderen workshop.

Maak voor moederdag een regenmeter. Speciaal voor kinderen geven we de workshop Maak je eigen regenmeter. Voor alle ouders hebben we Jub bollen uitgenodigd met een mooi assortiment zomerbollen. Deze kunt u nu aanschaffen en meteen planten. Koffie, thee limonade staan klaar op Noordeinde 99 te Waddinxveen! Graag aanmelden voor de workshop (€ 5,00 pp)  via communicatie@willemsteinhoveniers.nl.

 

Open zaterdag 8 juni 2019 

Lekker ETEN!

We hebben uitgenodigd: Schoutens Kruiden, de  Willem&Drees box en kwekerij van biologische eetbare planten Ancella Steketee. Zij kunnen u alles vertellen over verantwoord eten en mooie beplanting. Natuurlijk kunt u ook de beplanting kopen en meteen een abonnement op de maaltijdboxen nemen. Maak ook een mooie wandeling door onze Duurzame Informatie Tuin vol met eetbare planten. De koffie, thee en lekkere groene hapjes staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen. Deelname is gratis.

 

Open Zaterdag 13 juli 2019

Vlinderlezing en workshop vlindertafel maken.

Op 27 en 28 juli is de jaarlijkse vlindertelling. Daarom organiseren wij een interessante lezing over vlinders. Kom luisteren naar een boeiende presentatie met allerlei weetjes over vlinders. Voor de kinderen hebben we een speciale workshop; maak je eigen  vlindertafel. (€ 5,00 pp). Deelname lezing is gratis, maar een donatie voor de Vlinderstichting is altijd welkom! Graag aanmelden voor de workshop en/of lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl. Koffie, thee en limonade staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 10 augustus 2019

 Lezing Bokashi en EM.

Effectieve Micro Organismen (EM) en gefermenteerde keuken- en tuinresten (Bokashi) helpen de bodem weer gezond en vitaal te krijgen. Wilt u precies weten hoe u dat zelf ook voor elkaar kunt krijgen? Kom dan naar de lezing over EM en Bokashi maken. Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl  Deelname is gratis, koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 14 september 2019

 Egellezing en kriebeldiertjes speurtocht.

Deze Open Zaterdag staat in het teken van egels. De Egelbescherming komt een boeiende lezing geven over egels. Voor de kinderen is er een speciale  kriebeldiertjes speurtocht in de Duurzame Informatie Tuin. Speuren jullie mee? Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Deelname is gratis, een donatie aan de egelstichting is altijd welkom. Koffie, thee en limonade staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 12 Oktober 2019

 Biologische najaar bollen en workshop.

Heeft u wel eens gehoord van een bollen lasagne? Tijdens onze workshop kunt u er een maken, dat wordt genieten komend voorjaar! Koop meteen biologische najaar bollen van Yvonne Enthoven. Zij biedt u een mooi assortiment bio bloembollen voor een leuke prijs. Graag aanmelden voor de workshop (€ 12,50) via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen.

 

Open Zaterdag 9 november 2019

 Lezing levende tuin en workshop Moodboard.

De winter nadert, nu is de tijd om na te gaan denken over veranderingen in de tuin. Hoe leg je een natuurlijke tuin aan, welke duurzame materialen zijn er op de markt? Sjaak Willemstein geeft een lezing over de levende tuin. Schrijf u in voor de workshop moodboard maken (€ 7,50 pp). Door een tuin collage te maken doet u inspiratie op voor uw eigen tuin. Graag aanmelden voor de workshop en/of de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

 

Open Zaterdag 14 december 2019

 Workshop alternatieve kerstboom

Laten we eens een andere kerstboom neerzetten! Met (groen) restmateriaal maken we een alternatieve kerstboom. Inclusief lichtjes en kerstversiering, groen en gezelligheid! Graag aanmelden voor de workshop (€ 12,50 pp) via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie, thee, glühwein staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!