Bezoek ook onze webshop op www.deduurzametuin.nl

Evenementen

In 2019 organiseert Willemstein Hoveniers wederom Open Zaterdagen. Iedere tweede zaterdag van de maand staat in het teken van een workshop, lezing of presentatie. Kijk in onze evenementenkalender en wie weet zien we u op een Open Zaterdag! Op alle andere zaterdagen bent u van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Open Zaterdag 13 juli 2019
Vlinderlezing en workshop vlindertafel maken.
Op 27 en 28 juli is de jaarlijkse vlindertelling. Daarom organiseren wij een interessante lezing over vlinders. Kom luisteren naar een boeiende presentatie vol weetjes over vlinders. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen leuk, geven we een speciale workshop; maak je eigen  vlindertafel. (€ 5,00 pp). De lezing, gegeven door Ben (de schrijver van alle leuke blogstukjes op deze website en medewerker van Willemstein Hoveniers) begint om 13.00 uur en zal met een kleine pauze tussendoor eindigen om 14.30 uur. Bij mooi weer maken we een rondje door de Duurzame Informatie Tuin om vlinders en vlinderplanten te bekijken. De workshop start om 15.00 uur. Deelname lezing is gratis, maar een donatie voor de Vlinderstichting is altijd welkom! Graag aanmelden voor de workshop en/of lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl. Koffie, thee en limonade staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

Open Zaterdag juli, vlinders

Open Zaterdag 10 augustus 2019
Lezing Bokashi en EM
Effectieve Micro Organismen (EM) en gefermenteerde keuken- en tuinresten (Bokashi) helpen de bodem weer gezond en vitaal te krijgen. Wilt u precies weten hoe u dat zelf ook voor elkaar kunt krijgen? Kom dan naar de lezing over EM en Bokashi maken. Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl  Deelname is gratis, koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

Open Zaterdag 14 september 2019
Egellezing en kriebeldiertjes speurtocht.
Deze Open Zaterdag staat in het teken van egels. De Egelbescherming komt een boeiende lezing geven over egels. Voor de kinderen is er een speciale kriebeldiertjes speurtocht in de Duurzame Informatie Tuin. Speuren jullie mee? Graag aanmelden voor de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Deelname is gratis, een donatie aan de egelstichting is altijd welkom. Koffie, thee en limonade staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

Open Zaterdag 12 Oktober 2019
Biologische najaar bollen en workshop.
Heeft u wel eens gehoord van een bollen lasagne? Tijdens onze workshop kunt u er een maken, dat wordt genieten komend voorjaar! Koop meteen biologische najaar bollen van Yvonne Enthoven. Zij biedt u een mooi assortiment bio bloembollen voor een leuke prijs. Graag aanmelden voor de workshop (€ 12,50) via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen.

Open Zaterdag 9 november 2019
Lezing levende tuin en workshop Moodboard.
De winter nadert, nu is de tijd om na te gaan denken over veranderingen in de tuin. Hoe leg je een natuurlijke tuin aan, welke duurzame materialen zijn er op de markt? Sjaak Willemstein geeft een lezing over de levende tuin. Schrijf u in voor de workshop moodboard maken (€ 7,50 pp). Door een tuin collage te maken doet u inspiratie op voor uw eigen tuin. Graag aanmelden voor de workshop en/of de lezing via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie en thee staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!

Open Zaterdag 14 december 2019
Workshop alternatieve kerstboom
Laten we eens een andere kerstboom neerzetten! Met (groen) restmateriaal maken we een alternatieve kerstboom. Inclusief lichtjes en kerstversiering, groen en gezelligheid! Graag aanmelden voor de workshop (€ 12,50 pp) via communicatie@willemsteinhoveniers.nl Koffie, thee, glühwein staan klaar op het Noordeinde 99 te Waddinxveen!