Bloesem

Hedera bloem

Bloesem

 

Bloesem in de bomen. Nu het coronavirus rondwaart zie ik veel mensen fietsen wandelen skeeleren en zo meer. Mensen gaan zelfs nu vogelspotten. Een cursus vogelspotten is nu on-line te volgen. Als je toch een van deze dingen aan het doen ben kijk dan even naar de voorbode van de lent

“de bloesem van de bomen”

 

Om de schoonheid van de bloesem goed te bekijken heb je een loep nodig .

Misschien heb je er zelf een, je kan er een lenen je kan er een kopen. Hoe gebruik je een loep? Houd hem tussen duim en wijsvinger en houdt je duim tegen je bovenkaak en nu beweeg je naar de bloem toe of af net zo lang tot je een scherp beeld heb. Hoe helderder het licht des te beter je de bloem kan zien.

Er gaat een wereld voor je open. Nou wereld “wereldje”

Als je verschillende soorten bomen hebt gedaan dan zal je zien dat de bloemen er anders uit zien door bijvoorbeeld de meeldraden te tellen. Misschien ga je nu anders kijken naar de bloesem van de bomen nu je deze korte cursus “kijken met de loep” hebt gevolgd.

En ook met de de bloesem bekijken denk erom anderhalve meter afstand houden van elkaar maar niet van de bloem want dan zie je niks.

Groet Ben.

Voor mooie en duurzame producten en een rijkere bloesem, gebruikt u Microferm. Dit product kunt u bestellen in de webshop.