Bloesem

13 / mei / 2020

Bloesem in de bomen. Sinds het coronavirus rondwaart zie ik veel meer mensen fietsen wandelen, skeeleren en zo meer. Mensen gaan nu zelfs vogelspotten. Wist u dat een cursus vogelspotten online te volgen is? Als je toch een van deze dingen buiten aan het doen bent, kijk dan ook even naar de voorboden van de lente.

De bloesem van de bomen

Om de schoonheid van de bloesem goed te bekijken heb je een loep nodig.
Misschien heb je er al een, je kan er een lenen of je kan er een kopen. Hoe gebruik je een loep? Houd hem tussen duim en wijsvinger, houd je duim tegen je bovenkaak en nu beweeg je naar de bloem toe of ervan af, net zo lang tot je een scherp beeld hebt. Hoe helderder het licht, des te beter je de bloem kan zien.
Er gaat een wereld voor je open. Nou, wereld: ‘wereldje’
Als je verschillende soorten bomen zo hebt gedaan, dan zal je opvallen dat de bloemen er anders uitzien, tel bijvoorbeeld de meeldraden maar eens. Misschien ga je nu anders kijken naar de bloesem van de bomen, nu je deze korte cursus Kijken met de loep hebt gevolgd.
En ook met de bloesem bekijken denk erom: anderhalve meter afstand houden van elkaar, maar niet van de bloem, want dan zie je niks.

Groeten van Ben
Voor mooie en duurzame producten en een rijkere bloesem, gebruikt u Microferm. Dit product kunt u hier bestellen.

Vragen? U kunt reageren via communicatie@willemsteinhoveniers.nl