Biodiversiteit

U wilt meer verscheidenheid aan planten en dieren in uw tuin, maar hoe? Willemstein Hoveniers zet zich in om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten. Denk hierbij eens aan stapelmuurtjes, wadi’s en een gezonde bodem. Hoe Willemstein Hoveniers dit allemaal voor elkaar krijgt leest u hier!

Bijen
Bijen zijn van groot belang voor de bestuiving van bloemen, ook de bloemen van fruitbomen bijvoorbeeld. En op die manier raakt het toch ook weer de mens. Zonder bestuiving geen bloem, zonder bloem geen appel, peer, kers of andere vrucht. Willemstein Hoveniers zaait bijvoorbeeld grasmengsel nummer 3 van Bio-ron in. In dit grasmengsel zit veel klaver. En bijen houden van klaver. Maar ook vlinders en vogels zullen u dankbaar zijn voor de nectar en het fruit.

Stapelmuurtje

Stapelmuur en diversiteit in beplanting

Stapelmuur en diversiteit in beplanting

Willemstein Hoveniers legt regelmatig insectenhotels aan en bouwt stapelmuurtjes. Dit zijn bij uitstek verstopplaatsen, overwinteringsplaatsen voor insecten en kleine dieren. Door stapelmuren in te planten met rotsplantjes krijgt u meteen meer diversiteit in beplanting in de tuin. We laten graag de stammen van oude bomen staan. Deze bieden insecten een overnachtingsplek, vogels een voederplek en paddenstoelen een voedzame plek. Zo werken we met de natuur mee.

Wadi
Wadi’s zijn wat ons betreft een must have in de tuin. Een wadi is eigenlijk niks anders dan een glooiing in de tuin waar het overtollige regenwater zich kan verzamelen. De wadi biedt in natte tijden een badderplaats voor vogels, drinkgelegenheid voor insecten en de perfecte standplaatsen voor diverse bollen en planten. In de droge tijden is de wadi een groene oase, waar insecten zich in de luwte te goed kunnen doen aan bloeiende beplanting. Een wadi is een klein stukje natuur op zich, met een grote biodiversiteit. Kijk voor diversiteit aan beplanting ook eens op onze webpagina ‘beplanting‘.

Niet schoffelen maar wieden
En Willemstein Hoveniers pakt het onderhoud van de tuin net even anders aan. Door tijdens onderhoud niet te spitten en te schoffelen maar te wieden. Door niet te spitten worden de bodemdiertjes, bacteriën en schimmels niet door elkaar gehusseld waardoor het natuurlijke evenwicht in de bodem behouden blijft. Het helpt de insecten onder de grond overleven.

Goede bodem, halve werk

Effectieve Micro organismen

Effectieve Micro organismen

En natuurlijk gebruiken wij geen chemische bestrijdingsmiddelen. Juist door de bodem te vertroetelen met Effectieve Micro organismen bieden wij het bodemleven een rijke aarde vol voedsel. Hoe talrijker het bodemleven zal zijn, hoe beter de planten hun voedsel kunnen opnemen. Het gevolg is mooie, gezonde beplanting met een enorme aantrekkingskracht op insecten. En de diversiteit aan insecten brengt u weer een diversiteit aan vogels en kleine dieren. Meer weten over Effectieve Micro organismen, kijk dan eens bij Deduurzametuin.nl, webshop in duurzame tuinartikelen.

Meer weten over onze visie op biodiversiteit? Of wilt u uw tuin rijker maken insecten, vogels en kleine dieren? Neem contact met ons op via info@willemsteinhoveniers.nl of bel met Sjaak Willemstein 0182-618455.