Laatste rustplaats

Nadenken over een laatste rustplaats is nooit leuk. Maar vaak willen mensen wel een plekje om af en toe naar terug te keren om hun geliefde te herdenken. Zo’n plekje kan op een begraafplaats zijn.

Soorten graven.

Op een begraafplaats kunt u diverse soorten graven vinden. In een algemeen graf kan een overledene zonder nabestaanden en eigen vermogen begraven worden. In een huurgraf wordt het lichaam van de overledene begraven voor 20 jaar. Deze periode kan soms worden verlengd door de nabestaanden. Ook is het vaak mogelijk om na de periode van grafrust (10 jaar) de stoffelijke resten te laten verplaatsen naar bijvoorbeeld een eigen graf. Kiest u voor een familie- of koopgraf dan zijn deze meestal is de huur voor 30 jaar, soms 40 jaar (de periode kan per gemeente verschillen). Na een huurperiode heeft men het recht om de huur steeds met 10 jaar te verlengen. Op bepaalde natuurbegraafplaatsen is het mogelijk om gebruik te maken van een eeuwige rustplaats. De oergedachte is dat het lichaam wordt teruggeven aan de natuur en dat die natuur het graf tot in alle eeuwigheid blijft verzorgen. U hoeft het graf niet te verzorgen en worden ook niet belast met latere financiële verplichtingen.

Willemstein Hoveniers kan in overleg met u een persoonlijke laatste rustplaats maken waardoor het graf er netjes en verzorgd uit blijft zien. Misschien heeft u nog andere wensen, laat het ons weten. Binnen de mogelijkheden van de begraafplaats kunnen we verrassende oplossingen maken. Hierdoor blijft de overledene altijd in dierbare herinnering.