Laatste rustplaats

Wij helpen u graag als u een speciaal plekje wilt om een geliefde te herdenken. Het is nooit leuk om na te denken over een laatste rustplaats, maar veel mensen vinden het fijn om een plek te hebben waar ze af en toe naar terug kunnen keren om hun geliefde te herdenken. Vaak is dat op een begraafplaats.

Reguliere begraafplaats

Op de meeste begraafplaatsen bevinden zich diverse soorten graven. In een algemeen graf kan een overledene die geen nabestaanden en of eigen vermogen heeft worden begraven. In een huurgraf wordt het lichaam van de overledene te ruste gelegd voor 20 jaar. Deze periode kan soms worden verlengd door de nabestaanden. Ook is het vaak mogelijk om na de periode van grafrust (10 jaar) de stoffelijke resten te laten verplaatsen naar bijvoorbeeld een eigen graf.

Kiest u voor een familie- of koopgraf dan zijn deze meestal te huur voor 30, soms 40 jaar (dit kan per gemeente verschillen). Na een huurperiode heeft men het recht om de huur steeds met 10 jaar te verlengen.

Natuurbegraafplaats

Er zijn natuurbegraafplaatsen waar het mogelijk is om gebruik te maken van een eeuwige rustplaats. Vanuit de oergedachte dat het lichaam wordt teruggeven aan de natuur en dat die natuur het graf tot in alle eeuwigheid blijft verzorgen. Hier hoeft u het graf niet te verzorgen en worden nabestaanden ook niet belast met latere financiële verplichtingen.

Willemstein Hoveniers kan in overleg met u een persoonlijke laatste rustplaats maken, die er altijd netjes en verzorgd uit blijft zien. Misschien heeft u speciale wensen, laat het ons weten. Binnen de mogelijkheden van de begraafplaats kunnen we met verrassende oplossingen komen. Zodat u uw dierbare altijd in een persoonlijke sfeer kunt herdenken.

Bel ons voor een afspraak. In een persoonlijk gesprek horen we graag uw wensen en leggen we uit welke mogelijkheden zijn. Ons nummer is 0182-618455.