Halfverharding

Naast water doorlatende- en waterpasserende bestrating maakt Willemstein Hoveniers ook veelvuldig gebruik van diverse half verhardingen. Deze half verhardingen zijn met zorg uitgekozen, zodat ze passen in onze duurzame- en levende tuinen.

Olivijn.

Vaak is gebruik van bestrating niet noodzakelijk in een tuin. Op gras is ook prima zitten. Wilt u toch liever een meer solide zitgedeelte in de tuin denk dan eens aan Olivijn.

Olivijn is een mineraal dat CO2 uit de lucht bindt. Het mineraal is in veel gradaties te verkrijgen, van flinke kiezels tot zand. Met Olivijn zand kan een harde zandplaat gemaakt worden waarop tuinstoelen stevig kunnen staan. Het regenwater kan gewoon zijn weg door de zandplaat vinden, dus u zult er geen plassen op vinden. Ophogen van dit terras gaat eenvoudig door wat Olivijn zand toe te voegen.

Olivijn grind is zeer goed toepasbaar op een oprit, als ‘grind’ strook rondom het huis of als klein terras. De kleur is grijs en door opname van CO2 kan dit mineraal een groene waas krijgen.

Nocciolo.

Een andere half verharding met een zeer natuurlijke uitstraling zijn Perzikstenen, Nocciolo genaamd. Deze perzikstenen zien eruit als halve walnootdoppen maar zijn veel steviger. Het zijn de omhulsels waarin de perzikpit zich ooit bevonden heeft.

Deze perzikstenen vergaan niet, rollen niet, zijn waterdoorlatend en verkleuren niet. U heeft een stevig begaanbaar, lichtbruin pad of terras wanneer u deze perzikstenen aanbrengt.

Deze stenen zijn ook geschikt voor dakterrassen, hebben een brandvertragende werking, zijn licht van gewicht en onkruid wortelt slecht tussen deze perzikstenen.

 

Padvast.

Nieuw is het product Padvast, een zeer duurzame en onderhoudsvriendelijke half verharding. Het bestaat uit een ongebonden steenmengsels met een specifieke korrelopbouw. Padvast is onder meer geschikt voor wegen en wandel- en fietspaden. Het is van hoge kwaliteit en heeft een landschappelijk karakter.

Padvast heeft een lange levensduur en is er weinig onderhoud nodig om de half verhardingslaag netjes te houden. Door de samenstelling van Padvast vlekt en verpapt het product niet. Daarnaast zorgt het in droge perioden voor minder stofvorming. De lichte kleur van het materiaal geeft een hoge lichtreflectie, waardoor het ook in het donker goed zichtbaar blijft.

 

Wilt u meer informatie over Olivijn, Nocciolo of Padvast? Neem gerust contact op met info@willemsteinhoveniers.nl