Kant-en-klaar groen

Met kant-en-klaar groen is uw nieuwe tuin al heel snel lekker groen en geurig! Het is helemaal niet nodig om maanden of jaren te wachten op een natuurlijke erfafscheiding, een kleur- en kruidenrijke border of groene beplanting. Willemstein Hoveniers werkt met haag-elementen, plantmatten en kruidenmatten waarmee u tuin er binnen een dag mooi volgroeid uitziet. Een heg die op natuurlijke wijze privacy geeft. Direct groen, zonder dat u er jaren op hoeft te wachten.

Hagen als erfafscheiding

Hagen beperken op vriendelijke wijze voor mensen, kinderen en dieren de doorgang naar uw tuin. Het voordeel van een haag boven een schutting of een stenen muur is dat het een warme, groene, natuurlijke uitstraling geeft. Vogels vinden het prima nestplekken. Een nadeel van een haag ten opzichte van een schutting of stenen muur, horen we vaak, is dat het veel tijd vraagt voordat hij volgroeid is. Willemstein heeft daar een oplossing voor: kant-en-klaar groen, dat biedt een prachtig natuurlijke oplossing.

Kant-en-klare haag

Willemstein heeft goede ervaring met de haag-elementen van onder andere QuickHedges. Dit zijn kant-en-klare hagen die op de kwekerij in Nederland al gedurende enkele jaren zijn opgegroeid. Wij kunnen ze het gehele jaar door overplaatsen naar uw tuin, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode. Het grote voordeel is dat u direct een groene, natuurlijke erfafscheiding heeft, zonder dat u daar jarenlang op moet wachten. U heeft direct privacy.

Veel varianten

Er zijn haag-elementen van verschillende haagplanten, zoals beuken, haagbeuken, prunus, klimop, druif, klimhortensia, taxus en vele andere soorten. De lengte van de haag kunt u zelf bepalen, want de haag-elementen worden aangeplant per meter. Doordat het kant-en-klare groen op de kwekerij als haag gekweekt is, is de heg bij aanplant in uw tuin, ook meteen mooi dicht en recht.

Veel toepassingen

Door deze vele uitvoeringen is een kant-en-klare haag op diverse manieren te gebruiken. Niet alleen als afscheiding om de tuin, maar ook om een terras, een zwembad of carport. De haag neemt slechts weinig ruimte in. Wilt u meer weten over deze een duurzame tuinoplossing, neemt u dan contact op met Willemstein Hoveniers.

Kant-en-klare bodembedekkers

U kent vast en zeker de graszoden, ook die zou je kunnen zien als kant-en-klaar groen. Daarmee toveren we wat eerst kale grond was, in no-time om tot een gazon. Via hetzelfde principe werken ook de kant-en-klare bodembedekkers, verkrijgbaar in een formaat van ongeveer 60 bij 40 cm. Bodembedekkers als sedum, maagdenpalm, hedera en Waldsteinia worden voorgekweekt in speciale plantenmatten. Deze kunnen eenvoudig gelegd worden op een vooraf bewerkte ondergrond. De matten hebben als voordeel dat ze onkruid tegengaan en dus heel onderhoudsvriendelijk zijn. En u heeft in een dag al een bodembedekkend resultaat.

Kant-en-klare plantenmatten

Als u zoekt naar een snelle manier om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten, denk dan eens aan het aanleggen van plantenmatten. Deze zijn zo’n 120 x 60 cm groot en verkrijgbaar in een enorm aanbod van plantenmengsels. Zowel op kleur als passend bij de natuurlijke omstandigheden van uw tuin. Willemstein Hoveniers adviseert u daarin natuurlijk graag. De matten zijn voorgekweekt met vaste plantenmengsels die in de basis hetzelfde zijn als de te zaaien vaste plantenmengsels. De planten hebben al een volledig wortelstelsel, waardoor ze snel kunnen wortelen zodra de mat op de ondergrond is gelegd. Zo heeft u heel snel een prachtig kleurrijke habitat die allerlei insecten als vlinders en bijen gaat aantrekken.

Willemstein Hoveniers plaatst kant-en-klare groen zelf. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op. Mail info@willemsteinhoveniers.nl of bel 182-618455.