Is mijn tuin duurzaam?

Natuurlijk kent u de labels voor energiezuinige wasmachines of koelkasten. Maar wist u dat ook tuinen een duurzaamheidscertificaat kunnen krijgen? In samenwerking met NL Greenlabel checkt Willemstein Hoveniers tuinen van particulieren en bedrijven op duurzaamheid. Voor elke tuin mondt dit uit in een score die aangeeft hoe levend en duurzaam hij is. En op welke punten er nog verbeteringen mogelijk is. Het NL Tuinlabel brengt u nieuwe inzichten en gouden oplossingen!

Zo gaan we te werk

We bekijken uw tuin op deze punten:

  • Gevarieerde beplanting (hoog en laag) met jaarrond bloei/vruchten
  • Voldoende schaduw van beplanting
  • Open water/wateropvang
  • Heerlijke terrassen om te ontspannen
  • Diversiteit aan flora en fauna
  • Duurzame materialen die niet nadelig zijn voor mens, natuur en klimaat

Aan de hand van de scores in elke categorie verdient uw tuin een label. Er zijn 7 labels: van A (de tuin voldoet in ruime mate aan alle onderdelen) tot en met G (de tuin kan op veel categorieën nog aangepast worden).

Waarom zou ik mijn tuin labelen?

Met een NL Tuinlabel-tuin draagt u bij aan een betere wereld. U creëert een gezonde, natuurlijke leefomgeving. Zo wordt regenwater opgevangen om de planten in de border te begieten, dat betekent dat u minder drinkwater-verspilt. Tuinen met een Tuinlabel zorgen daarnaast voor meer biodiversiteit: denk aan meer vlinders en bijen voor bestuiving en meer vogels. En met veel planten in uw tuin, in plaats van bestrating, helpt u mee de omgeving te koelen.

Kom eens kijken hoe dat eruitziet!

Voor Tuinidee 2019 in Den Bosch heeft Willemstein Hoveniers een gezonde levende tuin ontworpen. Deze tuin heeft tuinlabel A gekregen van NL Greenlabel. Ook op ons eigen terrein bevindt zich een tuin met NL Tuinlabel A. U kunt altijd komen kijken in onze eigen levende tuin aan het Noordeinde 99 in Waddinxveen. De tuin is vrij toegankelijk, maar fijn als u vooraf even een afspraak maakt!

Denkt u nu: hoe duurzaam is míjn tuin eigenlijk? Of wilt u ook een duurzaamheidscertificaat voor uw tuin? Neem contact op met Willemstein Hoveniers en maak een afspraak. Info@willemsteinhoveniers.nl of bel 0182-618455