Bestrating

In uw duurzame tuin passen geen grote stukken bestrating. Maar welke alternatieven zijn er? Willemstein Hoveniers kiest in de groene, levende en duurzame tuinen die we aanleggen het liefst voor waterpasserende bestrating, waterdoorlatende bestrating of halfverhardingen. Maar voor we aan het werk gaan onderzoeken we wat er al in uw tuin aanwezig is en hoe we dat op een duurzame manier kunnen toepassen.

Hergebruik of nieuw?

Het eerste wat we doen bij het ontwerpen van uw nieuwe tuin ik kijken of er al bestrating aanwezig is en of we die kunnen hergebruiken. Soms kunnen tegels of klinkers gebruikt worden als stapelmuurtje. Soms kan een deel weer op een andere manier teruggeplaatst worden. Mocht dat niet het geval zijn of wilt u geheel nieuwe bestrating, kies dan voor waterpasserende of waterdoorlatende bestrating. Bij een waterpasserende bestrating kan regenwater gemakkelijk de bodem inlopen door de ruime voegen tussen de tegels. Een waterdoorlatende bestrating bestaat uit tegels die het regenwater doorlaten.

Waterpasserende bestrating

Een waterpasserende bestrating heeft ruime voegen, deze worden ingeveegd met grof olivijnsplit. Hierdoor kan regenwater makkelijk tussen de stenen door de bodem in lopen. Een bijkomend voordeel van olivijn is dat dit mineraal CO2 uit de lucht bindt.

Voor opritten kunt u gebruikmaken van Virage Black en Virage Grey. De voegen van deze robuuste waterpasserende tegel zijn goed in te zaaien met bijvoorbeeld een mooi klavermengsel. Kom eens kijken naar de oprit in onze eigen levende tuin.

Andere bijzondere waterpasserende tegels die geschikt zijn voor opritten en terrassen, zijn Aviena Cirkel, Greenstones en Grasslines. Ze hebben allemaal voldoende tussenruimte om in te planten of in te zaaien. Zo heeft u nooit last van plassen op de bestrating en uw tuin oogt direct een stuk groener.

Villano is een bijzondere tegel. Door de organische vormen en brede voegen oogt deze bestrating heel natuurlijk. De brede voegen worden ingeveegd met olivijngrind.

Ook gebakken klinkers passen prima in onze visie van duurzaam materiaalgebruik. Dit natuurproduct is waterpasserend, makkelijk in onderhoud en altijd weer opnieuw te gebruiken. Ze zijn leverbaar in vele kleuren en goed te combineren met andere bestrating.

Waterdoorlatende bestrating

Willemstein Hoveniers kiest voor de waterdoorlatende bestrating van Metten. We leveren en leggen diverse soorten tegels, bijvoorbeeld Terra Toscane, La Linia Aqua, Aquaprima. Deze waterdoorlatende tegels zijn opgebouwd uit twee lagen poriënbeton. De toplaag is fijnkorrelig en kleurbestendig, de onderlaag is grofkorrelig. De waterafvoer gaat via het steenoppervlak. De voegen worden in geveegd met olivijn. De tegels zijn onderhoudsarm en de tegels voeren 8 liter regenwater af per vierkante meter

Bestraten of toch niet?

Zijn er nu stukken bestrating in uw tuin waar continu onkruid tussen de voegen tevoorschijn komt? Overweeg dan om dat stuk tuin in te planten in plaats van tegels te leggen. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt u dat stuk bestrating maar zelden, anders krijgt begroeiing geen kans. Onze visie is dan: bestrating eruit en beplanting erin!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of de prijzen onze bestratingsmaterialen? Neem contact met ons op via mail  info@willemsteinhoveniers.nl of bel: 0182-618455.

Misschien wilt u de bestrating zelf bekijken? Neem een kijkje in Willemsteins eigen levende tuin . Hij is dagelijks geopend. Als u een afspraak maakt, nemen we graag de tijd om u goed te informeren!