Bestrating

Willemstein Hoveniers legt groene, levende en duurzame tuinen aan. Daarbij passen geen grote oppervlakten met bestrating. Liever kiezen wij voor water passerende bestrating, water doorlatende bestrating of half verhardingen.

Hergebruik of nieuw?

Hergebruik en Villano

Hergebruik en Villano

In de eerste instantie kijken we bij het ontwerpen van uw nieuwe tuin of er al bestrating aanwezig is dat we kunnen hergebruiken. Soms kan bestratingsmateriaal gebruikt worden als stapelmuurtje. Soms kan een deel weer (omgekeerd) terug geplaatst worden. Mocht dat niet het geval zijn of wilt u geheel nieuwe bestrating, kies dan voor water passerende of waterdoorlatende bestrating. De water passerende bestrating heeft ruime voegen. Deze voegen worden in geveegd met grof Olivijn split en hierdoor kan regenwater makkelijk langs de stenen de bodem in lopen. Olivijn is een mineraal dat CO2 uit de lucht bindt.

Waterdoorlatende bestrating.

Willemstein Hoveniers maakt gebruik van water doorlatende bestrating van Metten. Wij leveren en leggen diverse soorten tegels, Terra Toscane, La Linia Aqua, Aquaprima. Deze waterdoorlatende tegels zijn opgebouwd uit 2 lagen poriën beton. De toplaag is fijnkorrelig en kleurbestendig, de onderlaag is grofkorrelig. De waterinfiltratie vindt plaats via het steenoppervlak. De voegen worden in geveegd met Olivijn. De tegels zijn onderhoudsarm en de tegels voeren 8 liter regenwater af per 1m2.

Waterpasserende bestrating.

Aviena Circle

Aviena Circle

Voor opritten kunt u gebruik maken van Virage Black en Virage Grey. De voegen van deze robuuste water passerende tegel zijn goed in te zaaien met bijvoorbeeld een mooi klavermengsel. Kom eens kijken naar de oprit in onze Duurzame Informatie Tuin. Andere bijzondere waterpasserende tegels geschikt voor opritten en terrassen zijn Aviena Cirkel, Greenstones en Grasslines. Allemaal met voldoende tussenruimte om in te planten of in te zaaien. Zo heeft u nooit last van plassen op de bestrating en uw tuin oogt een stuk groener.

Villano is een bijzondere tegel. De stenen zijn in 2 kleuren verkrijgbaar en door hun organische vormen en brede voegen oogt deze bestrating heel natuurlijk. De brede voegen worden in geveegd met Olivijn grind.

Gebakken klinkers passen heel goed in onze visie van duurzaam materiaal gebruik. Dit natuurproduct is waterpasserend, makkelijk in onderhoud en altijd weer opnieuw te gebruiken. Leverbaar in vele kleuren en goed te combineren met andere bestrating.

Bestraten of toch niet?

Zijn er nu stukken bestrating in uw tuin waar continue onkruid in de voegen tevoorschijn komt? Overweeg dan om dat stuk tuin in te planten in plaats van tegels. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt u dat stuk bestrating maar zelden. Onze visie is bestrating eruit en beplanting erin!

Meer informatie.

Meer informatie over de prijzen onze bestratingsmaterialen? Neem gerust contact op met info@willemsteinhoveniers.nl  De bestrating zelf bekijken? Neem een kijkje in onze Duurzame Informatie Tuin, dagelijks geopend.