Over ons

Duurzaamste Hovenier van Nederland

Duurzaamste Hovenier van Nederland 2013 2017

Wie is Willemstein Hoveniers?

Op 19 november 1985 ben ik, Sjaak Willemstein, begonnen met mijn hoveniersbedrijf. Het is voor mij altijd een hobby geweest om tuinen te maken en te onderhouden. Natuurlijke materialen, vogel- en insectvriendelijke beplanting in de juiste verhouding zorgen voor extra sfeer. Het milieu heeft altijd grote aandacht van mij gekregen. Hout soorten als eiken, lariks, Robinia en kastanje genieten bij mij de voorkeur maar ook bamboe en wilgenhout. Tropisch hardhout zal ik niet gebruiken.

Geen gif en kunstmest,

Ik ben een groot tegenstander van kunstmest en spuiten met gif. Ik heb juist zeer goede ervaringen met biologische beheermiddelen. Zo wordt bij de aanleg van de tuin direct een bacterie- en schimmelcultuur (Effectieve micro-organismen) in de grond aangebracht. Hierdoor wordt het bodemleven geactiveerd en kunnen de planten hun voeding beter opnemen. Daardoor zijn ze sterker en minder vatbaar voor ziekten en aantastingen.

Bodem gezond–> tuin gezond

Mijn uitgangspunt is: als de bodem op orde is, leeft de beplanting optimaal. En wanneer de beplanting vitaal is komt het leven in de tuin pas goed op gang. Insecten, vogels en kleine dieren vinden uw tuin. Een levende duurzame tuin is mijn streven en ook het streven van mijn werknemers.

Twee teams

Willemstein Hoveniers bestaat uit twee teams. Een gepassioneerd aanlegteam die uw tuin professioneel aanleggen. En een tuinonderhoudsteam vol met onderhoudskennis en met passie voor het onderhouden van tuinen. Alle medewerkers hebben een goede opleiding gevolgd en door diverse cursussen zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons mooie vak. Indien nodig worden er extern medewerkers ingehuurd.

Prijzen,

Dat Willemstein Hoveniers met passie en professionaliteit uw duurzame tuin maakt blijkt uit het feit dat wij de Zilveren en Gouden prijs hebben behaald in de categorie Duurzaamste Hovenier van Nederland 2010 en 2014. In 2013 en 2017 zijn wij wederom Duurzaamste Hovenier van Nederland geworden.

Nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief waarin wij onze klanten op de hoogte houden van duurzame tuinoplossingen, ontwikkelingen binnen het bedrijf en tuintips. U kunt u HIER inschrijven voor de nieuwsbrief van Willemstein Hoveniers.

Open zaterdagen

Sinds 2018 hebben wij verschillende speciale Open Zaterdagen waarop wij een verrassend programma bieden. Neem hiervoor een kijkje op onze website bij evenementen.

Lid van

Wij zijn aangesloten bij NL Greenlabel, Velt, Wilde Weelde en lid van Duurzaamheidsplatform Waddinxveen.

Webshop

Nemen ook eens een kijkje in onze webshop.