Onkruidbestrijding

Willemstein Hoveniers geeft advies over onkruidbestrijding.

Onkruid bestrijden op een veilige manier, is dat mogelijk? De medewerkers van Willemstein Hoveniers krijgen vaak deze vraag van klanten. Natuurlijk hebben wij hier een paar handige tips voor:

Onkruid tussen de bestrating.

Wanneer u onkruid in de bestrating heeft betekent het vaak dat de beatrating op die plek weinig wordt gebruikt. U kunt overwegen de bestrating daar te verwijderen en te kiezen voor beplanting of een half verharding.

Wanneer u toch liever de bestrating laat liggen kunt u de voegen in vegen met Olivijn zand of fijn grind. Dit CO2 bindende zand en grind gaat onkruid tegen en levert een goede afwatering op.

Olivijn

Olivijn

Regelmatig vegen van de bestrating helpt ook, u veegt de onkruidzaden weg voordat ze kunnen kiemen.

Branden van bestrating is ook een mogelijkheid, dit is een tijdrovend werkje en moet steeds twee keer achter elkaar herhaald worden. Pas op met dorre bladeren en een coniferenhaag!

Onkruid tussen de beplanting.

Wanneer u onkruid tussen de beplanting heeft is de kans groot dat u veel zwarte aarde tussen de beplanting aantreft. Plant die zwarte aarde in met bijvoorbeeld een bodembedekker en het onkruid zal minder gauw kans zien te wortelen op die plek. Een tuin goed inplanten is dus van groot belang om ongewenste beplanting tegen te gaan.

U kunt ook overwegen met de natuur mee te tuinieren. Sommige onkruiden hebben een grote sierwaarde. Dan is het wel van belang dat u deze planten afknipt of verwijderd voor ze hun zaad gaan rondstrooien.

Niet schoffelen maar wieden. Wanneer u schoffelt smeert u de bodem dicht en onkruiden zijn dol op een harde bodem. Onkruiden zijn niet voor niets pionier planten, die snel op komen op een stukje verwaarloosde bouwgrond of platgereden berm.

Bent u op zoek naar Olivijn zand of grind, kijk dan hier. Wilt u meer informatie over tuinonderhoud, neem dan een kijkje op onze webpagina onderhoud.