Onkruidbestrijding

02 / jun / 2019

We krijgen vaak van klanten de vraag: onkruid bestrijden op een veilige manier, is dat mogelijk? Natuurlijk! Daar hebben wij hier een paar handige tips voor:

Onkruid tussen de bestrating
Wanneer u ongewenst kruiden tussen de bestrating heeft, betekent het vaak dat de bestrating op die plek weinig wordt gebruikt. U kunt overwegen de tegels of steentjes daar te verwijderen en te kiezen voor beplanting of een halve verharding.
Wanneer u toch liever de bestrating laat liggen kunt u de voegen invegen met olivijnzand of fijn grind. Dit CO2-bindende zand en grind gaat onkruid tegen en levert een goede afwatering op.
Regelmatig vegen van de bestrating helpt ook: u veegt de onkruidzaden weg voordat ze kunnen kiemen.
Branden van bestrating is een andere mogelijkheid, dit is wel een tijdrovend werkje en het moet steeds twee keer achter elkaar gedaan worden. Pas dan wel op met dorre bladeren en een coniferenhaag!

Onkruid tussen de beplanting
Wanneer u onkruid tussen de beplanting heeft, is de kans groot dat u veel zwarte aarde tussen de beplanting aantreft. Plant die zwarte aarde in met bijvoorbeeld een bodembedekker en het onkruid zal minder gauw kans zien te wortelen op die plek. Een tuin goed inplanten is dus van groot belang om ongewenste begroeiing tegen te gaan.
U kunt ook overwegen met de natuur mee te tuinieren. Sommige onkruiden hebben een grote sierwaarde. Dan is het wel van belang dat u deze planten afknipt of verwijdert voor ze hun zaad gaan rondstrooien.
Niet schoffelen maar wieden. Wanneer u schoffelt, smeert u de bodem dicht en onkruiden zijn dol op een harde bodem. Het zijn niet voor niets pioniersplanten, die snel op komen op een stukje verwaarloosde bouwgrond of platgereden berm.

Bent u op zoek naar olivijnzand of grind, kijk dan hier. Wilt u meer informatie over tuinonderhoud, neem dan een kijkje op onze pagina over onderhoud

Groeten van Ben

Vragen? U kunt reageren via communicatie@willemsteinhoveniers.nl